Som de flesta förstår, är löshår betydligt mer skört och ömtåligt på många olika sätt än vanligt, naturligt hår. Därav är det förstås inte särskilt förvånande att man måste ta hand om sitt löshår på ett annorlunda och mer varsamt sätt än sitt naturliga hår. För att hjälpa dig göra detta, vare sig du haft löshår i ditt hår innan eller inte, kommer hår några praktiska råd:

Var väldigt försiktig med hårfästena

Händer något med dem, kommer ju löshåret nämligen att lossna, vilket är väldigt allvarligt i sammanhanget. Du bör därför alltid se upp med att pilla med hårfästena allt för mycket, fast detta känns väldigt lockande för en del, samt med att dra i håret allt för mycket, då detta påverkar hårfästena negativt.

harforlang7

Var försiktig i samband med tvätt av håret

Då är det nämligen vanligt och lätt hänt att man tar i lite för mycket av misstag, vilket kan göra att löshåret lossnar. Du bör därför vara väldigt försiktig så fort du tvättar håret, och se även till att använda särskilda produkter för löshår när du gör detta, för att ta hand om det på bästa möjliga sätt.

Var försiktig när du borstar håret

Även detta kan nämligen vara ett faromoment i många fall, och är därför något man bör se upp med. Borsta därför väldigt försiktigt, och använd särskilda borstar som är tänkta att användas just för löshår för bästa resultat.

Dock är det viktigt att påpeka att du inte ska försöka borsta håret så sällan som möjligt, för detta är faktiskt inte en bra ide, då det kan göra att håret blir tovigt, och tovor i billigt löshår är betydligt jobbigare att reda ut än tovor i vanligt hår. För att undvika att allt för jobbiga tovor uppstår, är det därför av yttersta vikt att borsta håret regelbundet, men man måste alltså göra detta på ett försiktigt sätt.

Var försiktigt med att föna håret

Allt för hög värme kan nämligen skada både hår och hårfästen. Allra bäst är det därför om man kan låta håret självtorka så ofta det går, och om man måste använda en hårtork, bör man endast använda den lägsta möjliga värmen när man gör detta.

Var försiktig med direkt solsken

Även detta kan ju värma håret allt för mycket, och kan därför göra att det blir torrt, samt skada hårfästena, så klart. Kan du undvika direkt solsken, är det därför bra, men går inte det, kan det vara en god idé att använda en sjal eller någon annan liknande produkt för att skydda håret mot solens värme.

Var försiktig när du badar

Vare sig det är i pool, sjö eller hav. Kan du använda en badmössa är det perfekt, även om detta för många inte är den snyggaste möjliga looken, så klart.