Oktoberfesten betyder väldigt mycket för folket i Tyskland och har gjort så ända sedan starten år 1810. Den anses även vara världens största folkfest.

För att resa till Oktoberfesten i München kan man göra på lite olika sätt. Det mest populära, samt snabbaste, alternativet är att flyga från någon av de svenska flygplatserna till München. Om en flygresa till München inte är aktuell kan man även ta sig dit via bussresor som brukar anordnas i samband med Oktoberfesten och då kommer du att resa tillsammans med ett flertal personer till från Sverige.

Bussresenärerna erbjuds i de flesta fall någon form av mat och bussresorna brukar vanligtvis ha ett par stopp på vägen till slutdestinationen, för att bland annat utforska olika områden där man befinner sig för tillfället, men också för att erbjuda en paus för både förare och resenärer. Det är dessutom en chans till att sträcka på benen och fylla på med lite energi.

oktober3

Det går ju också en hel del färjor till Tyskland. Om du vill kan du ju boka en färja till tyskland online.

I samband med Oktoberfesten

Det gäller dock att vara ute i god tid om man ska boka något i samband med Oktoberfesten. De hotell som finns i München brukar vara fullbokade långt i förväg, just eftersom man vet att trycket kommer att vara stort, men det gäller inte bara hotell, utan även flygen och bussresorna till München brukar få utstå ett stort tryck i Oktober. Därför kan det vara en bra idé att boka sin resa till Oktoberfesten redan året innan då festen har tagit slut för det året.

Trots att festivalen hölls första gången för över 200 år sedan är det ett väldigt stort tryck i Tyskland och särskilt i de områden där festivalen huvudsakligen utspelar sig och det är väldigt osannolikt att intresset för denna ölfestival kommer att avta inom den närmaste tiden. Framtiden ser alltså ljus ut för Oktoberfest och det gäller som sagt att vara snabb med att boka sina resa innan allt blir fullbokat.