Om du tycker att de flesta maskeraddräkter och uttjatade och trista, och hellre vill satsa på något mer oväntat och ovanligt nästa gång du ska på maskerad eller någon annan liknande tillställning, kan vi rekommendera en tyrolerklänning för dig som är tjej eller kvinna. Tyrolerklänningar känns nämligen igen av de flesta, precis som den manliga motsvarigheten till detta plagg, nämligen lederhosen, och dessutom kan tyrolerklänningar om man väljer dem rätt vara riktigt smickrande för figuren.

mönster på klänningen

Vill man visa lite mer hud, finns det nämligen korta och tajta tyrolerklänningar, men vill man visa lite mindre, går även detta bra. Den som köper tyrolerklänningar kan dessutom välja mellan massvis av olika färger och mönster på klänningen, vilket man ju förstås inte alls kan på samma vis med många andra maskeraddräkter. Det snörliv som tyrolerklänningar brukar ha gör även att även den som inte har någon midja att tala om, till synes får en, och att den som redan har en smal midja får en midja som plattas till ytterligare, för en väldigt kvinnlig figur.

Vill man inte bara ha en klänning på sig under maskeraden kan man även kombinera sin tyrolerklänning med en del olika accessoarer i Bayern- och Tyrolen-stil, som t.ex. ett förkläde till klänningen, en hatt eller huvudbonad eller varför inte en väska i lite lantlig stil? Du kan även sätta upp ditt hår i en fläta som fästs på huvudet och hitta på andra liknande saker för att skilja dig ur mängden, men tyrolerklänningen i sig fungerar ofta som inspiration för allt detta.

Men vill man bara skaffa en enda sak för maskeraden räcker det ofta gott och väl med själva klänningen, så det går ofta att komma undan relativt billigt om man väljer att klä ut sig till en tyrolerpingla, framför allt om kan köper sin tyrolerklänning via nätet, där priserna är mycket förmånliga i de flesta fall.